Centrul Meteorologic Regional Dobrogea informează că de vineri după-amiază, începând cu ora 16.00, vântul va prezenta intensificări cu rafale care vor depăși 55-65 km/h. Atenționarea de cod galben de vânt pentru județul Constanța este valabilă până sâmbătă, la ora 16.00.

 

Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această perioadă. În Dobrogea vor fi ploi care se vor transforma în lapoviță și ninsoare iar local se va forma ghețuș. Precipitațiile se vor restrânge noaptea spre sudul zonei și vor înceta în dimineața zilei de sâmbătă.

Potrivit meteorologilor, vremea se va menține rece până luni, 25 februarie.

Conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staționarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe, și să circule cu atenție sporită prin dreptul panourilor publicitare, care pot fi spulberate de vânt.

De asemenea, cetățeni trebuie să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcție şi, în cazul în care situația o impune, să se ferească de furtună în clădiri care prezintă siguranţă.

 

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/55.00.55;

Dispecerat Serviciul Gestionare Spații Verzi – 0722.54.53.66;

Dispecerat Serviciul Protecţie Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă şi Situaţii de Urgenţă – 0737552271.

Articolul precedentCetățean german, urmărit internațional pentru trafic de droguri, prins la Constanța
Articolul următorRestricții de circulație impuse de meciul pe care HC Dobrogea Sud Constanța îl joacă luni