Operațiunea de scoatere a încărcăturii din interiorul navei Queen Hind a fost finalizată astăzi. Toate manevrele au fost  realizate cu respectarea normelor de mediu și sub supravegherea instituțiilor abilitate ale statului, anunță Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța (CNAPMC)

În cursul acestei zile vor pleca spre neutralizare ultimele transporturi de animale. Astfel, au fost eliminate toate riscurile biologice și de mediu, operațiunea, care a durat două săptămâni, desfășurându-se fără incidente.

„Pe 25 februarie 2020, nava Queen Hind a fost adusă în condiții de siguranță la cheu, considerându-se încheiate operațiunile de dezeșuare și ranfluare. Din momentul în care nava Queen Hind a fost acostată în dană, șenalul navigabil a fost în totalitate eliberat, fiind ridicate toate restricțiile în ceea ce privește navigația în condiții de siguranță în zona Midia” menționează CNAPMC.

Contractul privind serviciile de dezeșuare și ranfluare a navei Queen Hind și scoaterea și neutralizarea încărcăturii din interiorul navei, a fost semnat de Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța cu GSP. Valoarea contractului este de 19.150.000 lei.