Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța a semnat marți, 18 februarie, un Memorandum de Înțelegere cu cel mai mare operator portuar de stat din Indonezia. Semnarea acestui document marchează 70 de ani de relații diplomatice între România și Indonezia.

Memorandumul prevede principalele linii de cooperare între cele două părți, axate în special pe schimb de informații, tehnologie, IT, securitate cibernetică și schimb de experiență, precum și identificarea de oportunități de afaceri. Cooperarea va include autoritățile portuare, operatorii portuari, linii de transport maritim, furnizorii de servicii de transport intern și / sau organizațiile conexe.

Memorandumul, sub titulatura „De la est la est: Dezvoltarea parteneriatelor și deblocarea oportunităților“, a fost semnat de Elvyn G. Massasya, CEO, și Costel Stanca, director general. La eveniment a fost reprezentată și Constanța Port Business Association.

PT Pelabuhan Indonezia II (Persero) este unul dintre cei mai mari operatori portuari de stat din Indonezia. Subordonează 12 porturi publice, 100% deținute de guvernul indonezian, situate în cele mai importante 10 provincii din punct de vedere al creșterii economice. De asemenea, deține 17 companii subsidiare împărțite în următoarele categorii principale: manipulare mărfuri, logistică și servicii portuare, dezvoltare afaceri și utilități.Compania indoneziană și-a propus să devină un operator portuar de talie mondială, sprijinind astfel obiectivul Indoneziei de confirmare ca actor maritim internațional, transmit reprezentanții CN APM Constanța.

Aceasta este prima cooperare a Indoneziei în Marea Neagră, Constanța fiind considerată un hub pentru piața Europei de Est și a Asiei Centrale.

La finalul evenimentului, delegația a făcut un tur tehnic al Portului Constanța, la bordul navei Anghel Saligny.