politie

Un bărbat care era urmărit internațional pentru comiterea unei tâlhării în Cehia, a fost depistat de polițiștii de investigații criminale din Constanța. Schimbul de date și informații a fost asigurat de Centrul de Cooperare Polițienească Internațională.

Polițiști de investigații criminale din cadrul IPJ Constanța, sprijiniți de polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia, au depistat, miercuri, un bărbat de 31 de ani, din localitatea Viișoara, județul Cluj, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autoritățile din Cehia. El fusese dat în urmărire internațională pentru comiterea unor infracțiuni de tâlhărie calificată și violare de domiciliu pe teritoriul statului ceh.
Pentru depistarea acestuia, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, care a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul IPJ Constanța. El va fi prezentat Curții de Apel Constanța pentru emiterea unui mandat de arestare preventivă, în vederea predării către autoritățile cehe, conform procedurilor judiciare polițienești în materie penală.

Articolul precedentAccident pe A2: trafic restricționat pe banda a doua, pe sensul către Constanța
Articolul următorMisiuni de asigurare a ordinii publice executate de jandarmii constănțeni