Trei cluburi din Mamaia, două din Costinești și o terasă din Vama Veche, amendate pentru nerespectarea distanţării fizice. Polițiștii au dat opt amenzi în valoare totală de 61.000 de lei.

Peste 360 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi reprezentanţi ai altor instituţii de control au acţionat, noaptea trecută, pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară, în vederea prevenirii şi limitării infectarii cu virusul Covid-19, în principalele zone aglomerate din judeţul Constanţa.

 “În staţiunea Mamaia, poliţiştii au identificat trei societăţi comerciale care nu au luat măsurile necesare în vederea respectării normelor de protecţie sanitară şi nu au asigurat ca normele de distanţare fizică să fie aplicate în mod eficient, pentru a se evita, pe cât posibil, interacţiunea fizică cu şi între clienţi”, transmite  IPJ Constanţa.

Trei cluburi Nuba, Loft și Breeze au fost amendate cu câte 5.000 de lei fiecare. Ulterior, pentru că nu s-au conformat legislaţiei şi recomandărilor poliţiştilor, două din cele trei cluburi au mai fost sancţionate cu câte 10.000 de lei fiecare.

În staţiunea Costineşti, poliţiştii au descoperit că în două cluburi (Office si km0)nu erau respectate normele de distanţare fizică şi nu era evitată interacţiunea cu şi între clienţi. Unul a fost amendat cu 10.000 de lei, iar celălalt cu 6.000 de lei.

În Vama Veche o terasă  a fost amendată cu 10.000 de lei.

Cu ocazia controalelor au fost verificate 199 de societăți comerciale și au fost aplicate 184 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 200.000 de lei, dintre care 17 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 2 privind protecția consumatorilor, 27 pentru activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 26 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 85 privind circulația pe drumurile publice.

Sursa: Realitatea de Constanta