Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că este „puțin probabil” să candideze la Președinția României, reiterând, în context, că ar propune mai degrabă ca social-democrații să poată accepta o persoană care nu este mebru de partid.

 Ciolacu a precizat, în schimb, că ar accepta funcția de premier.

„Eu aș merge ca PSD să poată accepta și o persoană care nu e din partid” pentru candidatura la Președinție, a arătat Ciolacu, într-un interviu la un post TV, citat de G4Media.ro.

Răspunzând întrebărilor jurnaliștilor, liderul PSD a admis că o astfel de persoană ar putea fi Mircea Geoană, care deține în prezent funcția de sceretar general adjunct al NATO.

Nu este pentru prima dată când Marcel Ciolacu afirmă că este posibil ca PSD să desemneze candidat la alegerile prezidențiale din 2024 o persoană din afara partidului.

Pe 24 august, liderul PSD afirma că partidul său nu va pierde viitoarele alegeri prezidenţiale. Candidatul va fi stabilit prin alegeri interne, mai spunea oficialul.

„Nu mai există cutuma în Partidul Social Democrat că preşedintele partidului este automat şi candidatul la Preşedinţie. Aş vrea să lămuresc colegii mei, să avem o deschidere şi mai mare, în cazul în care avem o personalitate care nu este în partid, să poată să candideze în alegerile interne din interiorul partidului. Vor fi alegeri, vom modifica statutul, şi aici am picat de acord cu colegii mei, vor fi alegeri în fiecare organizaţie pentru candidat. E posibil să fie mai multe personalităţi. Nu voi face greşelile pe care le-au făcut ceilalţi preşedinţi ai PSD. De patru ori, PSD a pierdut aceste alegeri. Nu va mai pierde aceste alegeri PSD, vom ieşi din acea logică ce a dus la pierderea alegerilor”, spunea atunci președintele social-democraților.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a dat asigurări la acea vreme că rotaţia se va produce şi că PSD va avea funcţia de prim-ministru.

Articolul precedentIsărescu, BNR: „Nu poţi să te joci cu cursul de schimb și nici cu preţul la energie”
Articolul următorMinisterul de Externe le cere românilor să plece din RUSIA „cât mai curând” după mobilizarea pentru războiul din Ucraina