CEZ Group a aprobat vânzarea activelor sale din România către fondurile administrate de Macquarie Infrastructure and Real Assets („MIRA”), a anunţat compania, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, activele constau în şapte companii, inclusiv reţeaua de distribuţie a energiei electrice, furnizarea de electricitate şi cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa de la Fântânele – Cogealac.

Încheierea tranzacției va fi supusă aprobării Autorității Europene Antitrust și a Consiliului Suprem de Apărare a Țării din România (CSAT).

Consiliul CEZ Group a aprobat vânzarea activelor CEZ din România către fondurile administrate de MIRA  la doar 13 luni de la demararea procesului de vânzare. CEZ Group și MIRA au ajuns la un acord de vânzare care privește toate cele 3 segmente de afaceri incluse în tranzacție: distribuția de energie electrică, furnizarea de energie și portofoliul operațional de energie regenerabilă.

Cele 7 companii vizate de tranzacție sunt: Distribuție Energie Oltenia, Ovidiu Development, Tomis Team, MW Team Invest, CEZ Vânzare, TMK Hydroenergy Power și CEZ România. CEZ Group rămâne activ în România, concentrându-se pe activitatea de trading de energie (CEZ Trade) și servicii energetice (High-Tech Clima).

„Companiile CEZ din România au avut adesea iniţiative inovative şi de pionierat îndrăzneţ care au stimulat consolidarea şi dezvoltarea sectorului energetic românesc. Echipa noastră de specialişti de înaltă calificare a atins aceste rezultate prin susţinerea transformării digitale şi urmărirea unei strategii care a pus in centrul atentiei clientul. Odată cu achiziţia de către MIRA, suntem încrezători că vom continua să construim în baza acestor rezultate împreună cu un investitor pe termen lung experimentat care va susţine businessul nostru pe calea progresului”, a spus la rândul său Ondrej Safar, CEO şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie al CEZ România.

„România este una dintre cele mai dinamice economii ale Europei şi infrastructura sa energetică este critică pentru susţinerea creşterii pe termen lung a ţării şi tranziţia la un nivel scăzut de carbon. Suntem încântaţi să anunţăm această investiţie şi ne dorim să susţinem această activitate în domeniul infrastructurii critice, prin investiţii în electricitate mai constantă, eficientă, sigură şi sustenabilă pentru comunităţile pe care le deserveşte”, a declarat Leigh Harrison, Head of MIRA EMEA.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentNoi angajări în sănătate. 200 de medici rezidenți vor putea fi angajați fără concurs
Articolul următorBilanț coronavirus 23 octombrie. România a trecut peste pragul de 5.000 de cazuri zilnice