Doi cetățeni albanezi, care au încercat să intre ilegal în România, din Bulgaria, au fost prinși de poliţiştii de frontieră constănțeni în apropiere de satul Pădureni. Cei doi albanezi, care încercau să traverseze granița pe jos, pe la frontiera „verde”, au fost predați autorităților de frontieră bulgare.

Potrivit Gărzii de Coastă, marți dimineață, în jurul orei 09.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Băneasa, în cooperare cu polițiștii de la Postul din Dobromir, au depistat pe raza localității Pădureni doi bărbați care se deplasau pe jos, dinspre frontiera cu Bulgaria spre interiorul țării. Deoarece aceștia nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost duși la sediul Sectorului Poliției de Frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei doi sunt cetăţeni albanezi, de 28, respectiv 40 de ani. Aceștia au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie româno-bulgar, cetățenii albanezi fiind predați autorităţilor bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

Articolul precedentAvioane Hornet canadiene la baza aeriană Mihail Kogălniceanu
Articolul următorIstoria Tomisului în perioada greco-romană, apărută la o editură din Franța