Un cetățean sirian a fost prins de polițiștii de frontieră constănțeni, la Negru Vodă, după ce intrase ilegal în țară din Bulgaria.

Potrivit Gărzii de Coastă, acționând în baza unei informații, polițiștii de frontieră din Negru Vodă au depistat duminică, pe raza localității, un bărbat care s-a legitimat cu o carte de identitate cu însemnele Belgiei. Deoarece documentul prezenta suspiciuni de a fi fals, iar persoana în cauză nu își justifica prezența în zonă, aceasta a fost dusă la sediul Sectorului Poliției de Frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cel în cauză este un cetățean sirian, în vârstă de 30 de ani. Acesta a declarat că a încercat să treacă ilegal frontiera cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, polițiștii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie româno-bulgar, cetățeanul sirian fiind predat autorităților bulgare, pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor legale.

Articolul precedentUnul dintre răniții din accidentul de duminică seara, din Constanța, a murit la spital
Articolul următorAproximativ o mie de constănțeni au documentele de identitate expirate