Un bărbat, căutat de autoritățile din Rusia, a fost arestat azi pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

 În data de 16.10.2019, poliţiştii de frontieră  au identificat și oprit în trafic, în zona Ostrov, un autoturism înmatriculat în Federația Rusă, condus de o femeie, cetăţean rus, S.O. în vârstă de 52 de ani. Alături de aceasta se mai afla un bărbat ce nu vorbea limba română. Persoanele au fost duse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov, unde s-a stabilit că pasagerul este tot cetățean rus, S.E. în vârstă de 52 de ani, iar pe numele său este emis, de către autoritățile din Federaţia Rusă, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru înșelăciune.

În urma cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că bărbatul a trecut graniţa din Bulgaria în România, pe jos, pe la “frontiera verde”, iar ulterior a fost preluat de S.O., care efectuase formalitățile de control în baza documentelor personale, valabile.

Poliţiştii de frontieră, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățeanul rus S.E. și trafic de migranți pentru conducătoarea autoturismului.

Pe numele cetățeanului rus, instanța a admis, în cursul zilei de azi, propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar pe numele femeii s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Sursa foto Poliția de Frontieră

 

Articolul precedentHC Dobrogea Sud, victorie spectaculoasă la Buzău
Articolul următorFOTO| Incendiu puternic la Mihail Kogălniceanu