Un cetățean palestinian, rezident în Suedia, care transporta cu un autoturism patru conaționali pe care intenţiona să-i ajute sa ajungă ilegal într-un stat din Vestul Europei, a fost depistat de poliţiştii de frontieră la granița cu Bulgaria.

Pe numele călăuzei instanța a admis, în cursului zilei de ieri, propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar cei patru cetățeni palestinieni au fost preluați de autoritățile de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

 În data de 09.08.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov, județul Constanța, au identificat și oprit în trafic, pe direcția localității Lipnița, un autoturism înmatriculat în Suedia, condus de un cetățean palestinian, R.M. în vârstă de 47 de ani. În mașină se mai aflau patru persoane trei adulți cu vârste cuprinse între 21 și 25 de ani și un minor în vârstă de 2 ani. Persoanele în cauză au fost duse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov pentru continuarea cercetărilor, unde s-a stabilit că pasagerii sunt cetățeni din Palestina, .

În urma cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei patru au trecut frontiera din Bulgaria în România, pe jos, pe la “frontiera verde”, iar  ulterior au fost preluați de cetățeanul palestinian, R.M.,  care efectuase formalitățile de frontieră în baza documentelor personale, valabile. Șoferul intenționa să-i ajute pe cei patru conaționali să ajungă într-un stat din Vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei patru cetățeni palestinieni și trafic de migranți pentru șoferul autoturismului.

Totodată, pe numele călăuzei, cetățean palestinian, judecătorul a admis, în cursului zilei de ieri, propunerea  de arestare preventivă pentru 30 de zile, iar cei patru cetățeni palestinieni au fost preluați de autoritățile de frontieră bulgare, în baza protocolului româno-bulgar în vederea continuării cercetărilor.

 

Articolul precedentIanis Zicu:“Doar munca poate sa ducă la rezultate foarte bune”. FC Farul victorie la Constanța
Articolul următorFOTO| Două persoane lovite de tren în Constanța