Un cetățean irakian este cercetat în stare de arest preventiv după ce a fost prins când încerca să iasă ilegal din România, pe jos, cu fiul său în vârstă de 5 ani, fără acordul mamei, cetățean român.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră din Ostrov, județul Constanța, acționând în baza unor informații, au identificat și oprit pe DN3, un autoturism ce efectua curse în regim de taxi, condus de un cetățean român în vârstă de 34 de ani. Acesta a declarat că a transportat din Călărași până la ieșirea din localitatea Almălău, două persoane, un adult cu un copil, care vorbeau limba română cu accent străin.

„Imediat a fost declanșată o acțiune specifică în vederea identificării persoanelor respective, în același timp fiind informate și autoritățile de frontieră bulgare care au depistat în apropierea graniței comune, pe direcția localității indicată de polițiștii de frontieră români, cele două persoane de sex masculin”, au transmis reprezentanții Gărzii de Coastă.

În baza protocolului româno-bulgar, cei doi au fost preluați de către polițiștii de frontieră români, fiind aduși la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov pentru continuarea cercetărilor, unde s-a stabilit că sunt un cetățean irakian, în vârstă de 27 de ani și fiul acestuia, cetățean român, în vârstă de 5 ani. Bărbatul a încercat să iasă ilegal din țară, cu fiul său, deoarece nu avea acordul mamei, care este cetățean român, cu intenția de a se deplasa în Irak.

În cauză, polițiștii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, trafic de migranți și participație improprie la trecere ilegală a frontierei de stat pentru cetățeanul irakian. Totodată, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a admis, în cursului zilei de azi, propunerea procurorului de caz de arestare preventivă pentru 15 de zile.

Articolul precedentS-a modificat regimul armelor și munițiilor!
Articolul următorTentativă de suicid în Constanța: o femeie a sărit de pe podul care traversează Dunărea