Un cetățean albanez, care a încercat să intre ilegal în România, din Bulgaria, în zona Ostrov, intenția lui fiind de a ajunge în Italia, a fost prins de polițiștii de frontieră constănțeni, acesta fiind predat autorităților de frontieră bulgare.

Potrivit Gărzii de Coastă, la sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră au observat, în vegetația din zona trecerii cu bacul din localitatea Ostrov, un bărbat care, la vederea polițiștilor de frontieră, luat-o la fugă spre pădurea adiacentă zonei de îmbarcare, în direcția localității Ostrov.

În scurt timp, polițiștii de frontieră constănțeni, împreună cu lucrători din cadrul Sectorului PF Călărași, au reținut bărbatul și l-au dus la sediul SPF Ostrov pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că acesta este cetățean albanez, în vârstă de 27 de ani. El a declarat că a încercat să treacă ilegal frontiera în România deoarece dorea să ajungă în Italia și nu avea documentele necesare care să îi permită acest lucru.

În cauză, polițiștii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie româno-bulgar, cetățeanul albanez fiind predat autorităților bulgare, pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor legale.

Articolul precedentAutostrăzile A1 și A2: lucrări la partea carosabilă
Articolul următorAmenzi de aproape 20.000 de lei, aplicate pe litoral de inspectorii sanitari veterinari