Primăria Năvodari a demarat procedura de cercetare disciplinară a îngrijitoarelor de la Creșa numărul 20 din localitate, acuzate de părinți că le-ar fi agresat fizic și verbal copiii.

Într-un comunicat de presă al Primăriei Năvodari se precizează că este un incident izolat, „iar cei vinovați vor suporta consecințele faptelor lor”. „În cazul incidentului de la Creșa nr. 20, Primăria Năvodari a demarat procedura de cercetare disciplinară a persoanelor implicate, conform prevederilor legale în vigoare. (…)Este un incident izolat, nu au mai existat astfel de situații până în prezent, iar cei vinovați vor suporta consecințele faptelor lor”, se precizează în comunicat.

De asemenea, reprezentanții primăriei spun că situația creată „este regretabilă”, iar comisia constituită va dispune „măsurile care se impun”.

„Comisia de cercetare disciplinară din cadrul aparatului de specialitate al primarului va analiza și va dispune măsurile care se impun, conform Codului Muncii. (…)Menționăm că situația apărută este regretabilă și considerăm astfel de comportamente la locul de muncă intolerabile, atât din punct de vedere uman, cât și legal, mai cu seamă în relația cu copiii, fiind conștienți de efectele nefaste asupra personalității lor”, mai precizează Primăria Năvodari.

Polițiștii constănțeni au început cercetările la o creșă din Năvodari după ce două îngrijitoare au fost acuzate de părinții că le-ar fi agresat fizic și verbal copiii.

Faptele au ieșit la iveală după ce un părinte îngrijorat a montat un sistem de înregistrare audio, fiind înregistrate două dintre îngrijitoare care îi agresează verbal pe copii. Părinții au mers la poliție, iar în cauză s-au început cercetările pentru purtare abuziva, deocamdată in rem.

„Doi dintre copiii înscriși la o creșă din orașul Năvodari ar fi fost agresați fizic și verbal de către două dintre angajatele unității”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliţie al Județului Constanţa. Potrivit acestora, copiii au vârste puțin peste doi ani și jumătate. „Se fac toate demersurile pentru lămurirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun”, au mai transmis reprezentanţii IPJ Constanța.

Articolul precedentSimona Halep este în optimi la Madrid
Articolul următorMangalia. Restricții de trafic pentru Campionatul Național de Super Rally