Centrul vechi al Mangaliei, modernizat cu bani europeni

 

 Proiectul de modernizare a Pieței Republicii cu fonduri europene face dintr-un program transfrontalier, derulat în parteneriat cu Primăria Balcik.

Piațeta din fața Casei de Cultură și centrul vechi al orașului au intrat în proces de reabilitare, încă de la începutul acestui an, când a fost semnat contractul de finanțare, cu fonduri UE nerambursabile. Lucrările au inclus intervenții la terasamente, suprafeţe carosabile, trotuare, pavaje pietonale, spaţii verzi, utilităţi. În prezent, se montează stâlpii de iluminat și mobilierul urban, iar fântâna arteziană este aproape finalizată. Investițiile din cadrul proiectului cuprind elemente de joacă pentru copii, dar și plantarea de arbori ornamentali și alte plante perene.

”Proiectul de modernizare a Pieței Republicii, alături de celelalte proiecte aflate în execuție, reprezintă o continuare a programului municipal de reabilitare a orașului și stațiunilor, cu bani europeni. În curând, Piața Republicii va arăta ca Aleea Teilor, vechea faleză a orașului, reabilitată acum câțiva ani, tot cu bani europeni, care a devenit un punct de atracție turistică în zona noastră de litoral”, a precizat primarul Mangaliei, Radu Cristian. Edilul a mai spus că investițiile în infrastructura turistică din sudul litoralului erau absolut necesare, întrucât nu s-au mai făcut lucrări de modernizare de peste 40 de ani.

În continuare, sunt în desfășurare lucrările de modernizare a falezei Mangalia-Saturn, dar și a stațiunilor Saturn, Neptun și Olimp. Toate aceste proiecte au fost concepute pentru a revitaliza turismul estival, dar și pentru a veni în întâmpinarea turiștilor și agenților economici, care investesc în stațiunile Mangaliei

 

Sursa: Realitatea de Constanta