Centrul pentru Resurse Civice (CRC) a demarat translatarea electronică a hotărârilor adoptate de către Consiliu Local Municipal Constanța şi de către Consiliul Județean Constanța.

Acest lucru va simplifica accesarea informațiilor din aceste documente, de către cetățeni. Centrul pentru Resurse Civice  își  propune să proceseze cele peste 9.000 HCLM emise de către Consiliul Local Municipal Constanța din 2002 și până în prezent, precum și cele peste 6.000 HCJ emise de către Consiliul Județean Constanța din 2001 și până în prezent, și să le publice pe un server pentru un acces facil.

„În prezent, constănţenii pot consulta hotărările pe paginile de internet ale Primăriei Constanţa şi Consiliului Judeţean. Acestea sunt publicate, însă, sub formă de imagine, lucru care face imposibilă căutarea informațiilor după cuvinte-cheie. De asemenea, această problemă reprezintă şi o restrângere a accesului cetățenilor la informații de interes public. Considerăm că toţi cetățenii au dreptul să poată găsi uşor informaţii în textul hotărârilor luate de către consilierii locali şi judeţeni” a declarat Cosmin Bârzan președinte executiv Centrul pentru Resurse Civice.

Persoanele care doresc să sprijine demersul, se pot înscrie pe situl Centrului pentru Resurse Civice: http://resursecivice.ro/devino-voluntar/

Articolul precedentRedescoperiți valorile trecutului la Târgul de Artă și Antichități Constanța Revival
Articolul următorVictorie pentru FC Viitorul în amicalul cu Podbeskidzie Bielsko