Colegiul Național de Arte „Regina Maria“ Constanța găzduiește, luni, în sala de spectacole „Sergiu Celibidache“, lansarea cărții „Marina, Marina, Marina MARINA KRILOVICI“. Evenimentul va avea loc în prezența sopranei Marina Krilovici și va fi urmat de un recital surpriză.

Cartea, scrisă de jurnalista și scriitoarea Alice Năstase Buciuta, realizează un veritabil tablou al epocilor trăite de soprana Marina Krilovici în România și apoi, în anii plecării din țară.

Născută la București, pe 11 iunie 1942, Marina Krilovici este o artistă care a dus numele țării noastre pretutindeni în lume. Încă din timpul studenției la Academia de Muzică Ciprian Porumbescu a câștigat Premiul I și Medalia de aur la numeroase concursuri internaționale: George Enescu, Hertogenbosch, Bruxelles și Montreal.

Fiind dotată cu un timbru special, muzicalitate și talent extraordinar și, studentă fiind, a devenit solistă a Operei din București, pe scena căreia a strălucit în numeroase roluri (debutând în 1966 la Opera Națională București cu rolul Donna Anna din Don Giovanni în care a înlocuit-o pe celebra Arta Florescu).

În urma frecventelor persecuții ale regimului comunist, în 1971 a emigrat în Germania, iar după căsătoria cu baritonul grec Kostas Paskalis s-a stabilit în Grecia, la Atena, dar pretutindeni în lume s-a declarat româncă și s-a mândrit cu originea sa românească.

Articolul precedentVreme deosebit de rece la Constanța!
Articolul următorPortul Constanța, reprezentat la EXPO REAL Munchen 2019