Revoluția culturală revine la Constanța, odată cu debutul celei de-a IV-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru Independent (FITIC).

Evenimentul se va desfășura în intervalul 24 – 27 octombrie, în trei locații: Teatrul de Stat Constanța, Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“ Constanța și Tomis Hub. Și în acest an, secțiunile FITIC sunt Blue Theatre Independence – teatru, dramaturgie contemporană, teatru-dans și afișe de teatru, Seathre – teatru pentru liceeni, și Red Theatre Revolution – teatru studențesc.
„Festivalul este vocea independentă a artei prezentului, cu orizonturi deschise și viziuni largi, fiind deschis tuturor actorilor curajoși, care au înțeles că arta emoției și a măștii trebuie să aibă un templu fără rețete predestinate”, spun reprezentanții Asociației Art Society Center, organizator al evenimentului.

În afara spectacolelor ce vor participa la secțiunilor în concurs, vor fi prezentate publicului și spectacole de teatru invitate, ce fac parte din repertoriul unor instituții publice de teatru din țară sau companii private. Acestea vor avea ca protagoniști actori consacrați și tineri ai scenei românești. Astfel, instituțiile de stat vin în întâmpinarea teatrului independent și se alătură acestei mișcări, prin susținerea acestui fenomen.

Intrarea este gratuită la toate spectacolele din festival, pe principiul „primul venit, primul servit”!

Articolul precedent„Până la urmă, venim cu un punct, nu cu mâna goală.” Farul- FC Argeș 2-2
Articolul următorTransport agabaritic pe ruta IMGB București – Constanța Poarta 7