Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale au depistat un bărbat care era urmărit internațional pentru săvârșirea unor infracțiuni de furt calificat, fapte comise în Germania.

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, împreună cu luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au depistat un bărbat, joi, în vârstă de 41 de ani, din Medgidia, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autoritățile germane. Acesta fusese dat în urmărire internațională pentru comiterea unor infracțiuni de furt calificat în grup organizat, fapte comise în Germania.

Pentru depistarea acestuia, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, care a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Arestul IPJ Constanța. El va fi prezentat, vineri, magistraților Curții de Apel Constanța pentru emiterea unui mandat de arestare, în vederea extrădării către autoritățile germane, conform procedurilor legale în astfel de cazuri, care privesc cooperarea judiciară internațională.

Articolul precedentFC Viitorul și-a stabilit programul de pregătire din iarnă
Articolul următorMagazinele ENEL din Constanța vor fi închise în perioada 24 – 26 decembrie