De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 590 de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Până în prezent, 26 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 508 pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe). În acest moment, sunt 109 persoane internate, dintre care 100 din județul Constanța și 9 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

Până în acest moment, 18 persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 au fost externate la cerere din unitățile medicale din județul Constanța. Dintre acestea, nicio persoană nu a fost externată în ultimele 24 de ore.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 190 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 55.250 de lei), dintre care 18 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 36 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 16 iulie a.c., peste 800 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 55 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.