Centrul de îngrijiri paliative „Casa Soarelui” va deveni compartiment de îngrijiri paliative în cadrul Secției de oncologie a Spitalului Judeţean Constanța, după ce, în ședința de Guvern de vineri, Executivul a aprobat trecerea acesteia din administrarea Direcției de Sănătate Publică a Județului Constanța în cea a consiliului Județean.

Decizia a venit ca urmare a unei solicitări a Consiliului Județului Constanța potrivit căreia imobilul nu îşi va schimba destinația și va fi folosit pentru îngrijirea bolnavilor cu afecțiuni grave. Odată ce hotărârea va intra în vigoare, vor fi demarate procedurile de predare în administrare a imobilului către Spitalul Clinic Judeţean de Urgență „Sf. Apostol Andrei”.

„Din momentul în care am aflat ca acest centru este în pericol de a se închide am vrut să vin în sprijinul acestor persoane grav bolnave. Mă bucur că am găsit susținere din partea autorităților centrale și astfel o solicitare de-a noastră și-a găsit rezolvare. M-am preocupat constant să ofer constănțenilor posibilitatea de a găsi, în județul nostru, cea mai buna soluție de tratament, la standarde europene. În acest moment Spitalul Clinic Judeţean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța are prevăzute în buget sume pentru funcționarea acestui centru și voi face toate demersurile necesare ca el sa devina funcționala în cel mai scurt timp”, a declarat președintele Consiliului Judeţean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Casa Soarelui va deveni, conform prevederilor legale, Compartiment de îngrijiri paliative în cadrul Secției de oncologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, va fi dotată și se va asigura personal medical calificat pentru îngrijirea pacienților internați în această secție.

Articolul precedentSpații mai verzi pentru Școala nr.10 Mihail Koiciu din Constanța
Articolul următorTuriști ucraineni rămași în pană, la Gălbiori