Beneficiarii programului RESPECT vor primi un card care va fi alimentat cu 8 tranșe a câte 50 de lei fiecare.

Plicurile pe care le vor primi acasă vor conține, alături de suportul electronic și instrucțiunile de utilizare a acestuia. Codul PIN aferent suportului electronic va fi livrat împreună cu cardul.

Cardurile vor fi livrate la domiciliul beneficiarilor inactive și vor fi activate în calup, după confirmarea livrării acestora.

Beneficiarii vor fi informați prin SMS în momentul alimentării cardului, la fiecare tranzacție efectuată, precum și la epuizarea soldului.

De asemenea, beneficiarii vor putea să-și creeze propriul cont securizat pe o platformă on-line gratuită din care vor putea să-și vizualizeze soldul cardului, tranzacțiile efectuate și valabilitatea sumelor încărcate pe card.

Cardurile sunt dotate cu tehnologia contactless și permit efectuarea de plăți fără cod PIN până la valoarea de minim 100 de lei. Cardurile pot fi utilizate numai pentru achiziționare de alimente, conform regulamentului Programului RESPECT.

„Beneficiază de programul RESPECT doar persoanele care nu înregistrează datorii la bugetul local. Prin această masură, Primăria Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială, va economisi și bani de la bugetul local. Costurile de distribuție a tichetelor valorice ajungeau în anii trecuți la 1,3 milioane de lei anual. Acum, aceste costuri vor fi suportate doar în primul an, în anul emiterii și distribuirii cardului, apoi timp de 3 ani, vor fi eliminate, vardurile având valabilitatea 4 ani,” transmit reprezentanții primăriei Constanța.

Sursa: Realitatea de Constanta