Bunuri în valoare de peste 180.000 de lei, susceptibile a fi contrafăcute, au fost descoperite de polițiștii de frontieră și vameșii din Portul Constanța, într-un container sosit din China.

Potrivit Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în urma unui controlul amănunțit, efectuat, marți, împreună cu lucrătorii vamali, la un container sosit din China, au fost descoperite 2.946 role față de masă susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute. Acestea aveau ca destinație o societate comercială din municipiul București, administratorul firmei fiind un cetățean turc, în vârstă de 35 de ani.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 183.750 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Articolul precedent„Inima Reginei Maria,” spectacol gratuit de Ziua Principatelor Române
Articolul următorMarinarii militari sărbătoresc Ziua Unirii Principatelor Române