Bunuri contrafăcute, în valoare de peste un milion de lei, au fost descoperite într-un container sosit din China în Portul Constanţa Sud Agigea. Administratorul firmei importatoare s-a ales cu dosar penal.

Potrivit Gărzii de Coastă, în luna august, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza județului Argeș. În urma controlului, au fost descoperite aproape cinci mii de seturi cu jocuri de construcții, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.
Astfel, poliţiştii de frontieră au extins cercetările și, în urma confirmării din partea titularului de marcă a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, în data de 05 septembrie s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. De asemenea, s-a stabilit faptul că administratorul firmei este un cetăţean român, în vârstă de 40 de ani.
Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 1.165.470 lei. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Articolul precedentGravity Summer Jam. Adrenalină, pasiune și sporturi extreme
Articolul următorReuniunea Responsabililor de Securitate Aeronautică a Aeroporturilor