Zeci de perechi de pantofi sport, bunuri susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de piață de peste 250.000 de lei, au fost descoperite într-un container sosit din China în Portul Constanța Sud Agigea. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră constănțeni au participat, în luna octombrie, la controlul amănunțit efectuat de către lucrătorii vamali din cadrul Biroului Constanța Sud asupra unui container sosit din China, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza județului Ilfov. În urma controlului, au fost descoperite 72 de perechi de încălțăminte susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.
Astfel, poliţiştii de frontieră au extins cercetările și, în urma confirmării din partea titularului de marcă a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute, în data de 31 octombrie s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. De asemenea, s-a stabilit faptul că administratorul firmei este un cetățean român, în vârstă de 54 de ani.

Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 258.485 lei. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Articolul precedentEvenimente de neratat: unde mergem și ce vedem în acest week-end, la Constanța
Articolul următorAdministrația Porturilor Maritime, pe locul 1 în Topul firmelor constănțene