Poliţiştii de frontieră constănțeni au descoperit, împreună cu lucrătorii vamali, într-un container sosit din China, câteva mii de bunuri diverse, contrafăcute, cu o valoare de piață de peste un milion de lei.

Potrivit Gărzii de Coastă, în luna martie, poliţiştii de frontieră și lucrătorii vamali din cadrul Biroului Constanța Sud au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București. În urma controlului, au fost descoperite 6.332 de bunuri diverse – jucării, cosmetice și articole electronice, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

Astfel, poliţiştii de frontieră au extins cercetările și, în urma confirmării din partea titularului de marcă a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute, în data de 10 aprilie s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. De asemenea, s-a stabilit că administratorul firmei este un cetățean român, în vârstă de 48 de ani.

Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 1.096.700 lei. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, la finalizare fiind dispuse măsuri legale care se impun. Totodată, poliţiştii de frontieră constănțeni au întocmit dosar penal pe numele administratorului firmei importatoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute.

Articolul precedentȘedință ordinară a consilierilor locali din Mangalia
Articolul următorȘantierul Naval din Constanța a lansat noua generație de tancuri de produse petroliere și chimice