Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au prins mai mulți braconieri care pescuiau, deși se știe că a fost instituită perioada de prohibiție.

 În data de 30.05.2020,  poliţiștii de frontieră din cadrul PTF Băneasa, județul Constanța,  au descoperit, în lacul Oltina, 2000 m plase interzise, o barcă, două rame şi cantitatea de 97 de kilograme de peşte, din speciile crap, caras şi şalău, în stare proaspătă.

         Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinerea și transportul fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte, producerea, importul, comercializarea, deținerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum și a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

 În data de 01.06.2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, în cooperare cu lucrători din cadrul ARBDD, au controlat doi tulceni aflați într-o ambarcațiune, din zona localității Sf. Gheorghe, județul Tulcea, care pescuiau în perioada de prohibiţie.  În urma verificărilor a fost descoperită cantitatea de 16 de kilograme de somn şi caras, în stare proaspătă.

Întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurile legale, iar plasele de pescuit din fir textil, în lungime de 103 metri, precum şi celelalte unelte de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării.