Zeci de kilograme de pește au fost găsite de poliţiștii de frontieră tulceni într-o ambarcațiune care naviga pe brațul Chilia, județul Tulcea.

Poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia au efectuat un control pe 14.07 în jurul orei 21.00, asupra a trei tulceni cu vârste cuprinse între 40 și 48 de ani. În ambarcațiune au găsit plase de pescuit ce conțineau 58 kg de sturioni, 40 kg cegă și 18 kg plătică, în stare proaspătă, pentru care persoanele nu deţineau documente legale.

Sturionii au fost eliberați în prezența reprezentanților Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, iar 18 kg plătică urmează a fi predată unei societăţi comerciale de profil.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pescuit deţinere, transport sau comercializare a sturionilor capturați pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum și a produselor și subproduselor obținute fără respectarea prevederilor legale în vigoare.

Articolul precedentCOD GALBEN de vreme severă în județul Constanța
Articolul următorFOTO VIDEO|Locul blestemat. Accident rutier grav, la popasul morții