Lucrările de reabilitare și restaurare a bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” – clădire monument istoric, au demarat la Mangalia Proiectul este finanțat din fonduri europene și are o valoare de peste 11 mil. de lei.

Lăcașul de cult, cu o vechime de peste 100 de ani, inclus în lista Monumentelor Istorice din județul Constanța, va fi reabilitat din punct de vedere arhitectural și va fi dotat cu toate echipamentele necesare pentru buna desfășurare a activității specifice. Vor fi refăcute fațadele, pictura murală exterioară și interioară și va fi consolidată structura de rezistență. De asemenea, alte intervenții presupun sistematizarea curții bisericii și refacerea perimetrului clădirii, precum și reabilitarea tuturor instalațiilor și a unui lumânărar. Toate cele patru fațade ale monumentului istoric sunt considerate reprezentative.

 ”Imediat ce problemele lăcașului de cult au fost semnalate de către conducerea parohiei, am elaborat și depus documentațiile necesare pentru obținerea finanțării. A fost un parcurs greu, având în vedere încadrarea clădirii în patrimoniul istoric, dar, iată că, astăzi, suntem cu schela în interiorul bisericii pentru a pune în valoare acest monument istoric”, a declarat edilul Mangaliei, Radu Cristian.