Biletele de avion și vacanțele vor fi garantate de stat, a anunțat în exclusivitate pentru Realitatea PLUS, Dumitru Nancu, președintele Fondului de Garantare al IMM-urilor. Acesta spune că se va face un fond din banii companiilor prin care românii vor primi rapid despăgubiri, dacă le-au fost anulate vacanțele sau zborurile. 

„Soluția cu care vine Fondul Național de Garantare este un instrument în cadrul fondului, un pachet de garantare a pachetelor de călătorie, dar și a pachetelor turistice. Orice operator din domeniul transportului și agențiile de turism plătesc un comision, se constituie acest pachet, când există acel defold, operatorul de servicii de călătorie sau transport se plătește garanția.

Funcționează ca un credit, când nu este onorat contractul, noi venim și plătim, din acel fond, se constituie ca un fond de risc, la orice bilet, orice pachet se plătește în plus cât se va stabili, este un mecanism care merge în danemarca și în statele civilizate”, a precizat, Dumitru Nancu, în exclusivitate pentru Realitatea PLUS.

Articolul precedentCriză doar pentru unii. Primăria care închiriază mașini cu 1.000 de euro pe lună, deși are în proprietate 17 autoturisme
Articolul următorFederer, după ultimul meci al carierei: A fost minunat. / Nadal și elvețianul au plâns la ceremonia de la Laver Cup