Patru dintre bicicletele puse la dispoziție în mod gratuit constănțenilor, prin sistemul de bike-sharing, au fost sustrase din stații. Primăria a depus plângere penală.

Potrivit Primăriei Constanța, după vandalizarea a patru stații de biciclete la scurt timp după ce sistemul bike-sharing a fost dat în folosință, zilele trecute patru biciclete, puse la dispoziție în mod gratuit constănțenilor, au fost sustrase din stații prin forțarea/tăierea sistemului de andocare. „Trei dintre acestea au fost sustrase din stația de biciclete de pe strada Dispensarului și o alta din stația situată în parcul Tăbăcărie. Două dintre ele au fost abandonate în parcul de la Gară și găsite de agenții de pază”, au transmis reprezentanții instituției.

Aceștia au depus plângere penală pentru distrugere și fac un apel către constănțeni să nu asiste impasibili la actele de vandalism, ci să apeleze imediat numărul unic de urgențe 112 sau dispeceratul Poliției Locale Constanța, la numărul de telefon 0241.484.205. Pentru utilizatorii aplicației WhatsApp numărul de contact este 0799606142. De asemenea, utilizatorii au la dispoziție numărul de telefon cu tarif normal 0371.787.778, disponibil 7 zile din 7, în intervalul orar 07:00-24:00 (robot telefonic 24:00-07:00), unde pot semnala orice problemă.

Din luna mai a acestui an, 390 de biciclete au fost puse gratuit la dispoziția constănțenilor și a turiștilor. Orice turist sau localnic poate solicita, în mod gratuit, pe baza cărții de identitate, de la ghișeele de informații din cadrul agențiilor SPIT, un card de utilizator. Cu acest card, utilizatorul poate să ridice, de la cele 22 de stații amplasate în oraș, o bicicletă.
Sistemul de bike-sharing va fi întrerupt în lunile de iarnă, cel puțin în perioada 1 decembrie – 1 martie, sau atunci când condițiile meteo nu sunt favorabile.

Articolul precedentContinuă lucrările de reabilitare a trotuarelor și tramei stradale în Constanța
Articolul următorAccident mortal: bărbat întins pe axul drumului, lovit de mașină