Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au descoperit, într-un container sosit în Portul Constanţa Sud Agigea din China, aproximativ 60.000 de sticle cu băuturi răcoritoare, susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală a unor mărci cunoscute.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au efectuat, joi, în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza județului Ilfov. Administratorul societății comerciale în cauză este un cetățean sirian, în vârstă de 25 de ani, cu reședința în municipiul București.

În urma controlului, au fost descoperite 60.000 de sticle cu băuturi răcoritoare, susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală a unor mărci cunoscute.

Bunurile, în valoare de aproximativ 46.500 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Articolul precedentFestival Interetnic, sâmbătă, la Mangalia
Articolul următorO tânără din Constanţa, colaborează cu studenţi de la Universitatea Harvard