În plină criză energetică își fac loc și infractorii cibernetici. Românii au început să primească mesaje false în numele furnizorilor de electricitate. Dacă accesați link-urile, riscați să rămâneți fără bani în cont.

În ultimele zile, tot mai mulți români s-au plâns că au primit emaiuluri sau sms-uri în care li se cerea să plătească factura la energie electrică, în caz contrar, le va fi oprit serviciul.

Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei atrage atenția că aceste mesaje trimise în numele instituției sau al operatorilor de energie electrică sunt false.

Mai mult, accesarea link-urilor sau descărcarea fișierelor atașate sms/ului sau mailului poate infecta dispozitivele cu viruși. Există riscul chiar să vă fie accesate conturile bancare.

De aceea, autoritățile recomandă să verificăm cu atenție dacă expeditorul este chiar furnizorul de energie. Cele mai evidente semne sunt atunci când numărul de telefon sau adresa de email nu corespund datelor furnizorului.

Iar cel mai mare semn de întrebare ar trebui să ni-l punem atunci când prin aceste mesaje ni se solicită date personale, cum ar fi datele de pe carduri sau parole. 

Articolul precedentConstanța. Cisternă încărcată cu GPL răsturnată. Autoritățile în alertă (VIDEO)
Articolul următorCriza energetică din Europa. Plafonarea prețurilor, greu de implementat. Discuții contradictorii între liderii statelor UE