Autorizația de construire emisă pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Eroilor Sf. Treime din Parcul Casei de Cultură a fost suspendată de Curtea de Apel Constanța, a anunțat asociația Constanța Altfel.

„În fața primei instanțe am reușit să convingem că există aparența de nelegalitate a autorizației din multiple motive: lipsă titlu valabil asupra terenului, neîndeplinirea de către arhiepiscopie a obligației impuse de autoritatea de mediu, aceea de a amenaja un parc în suprafață de 1.500 mp în Faleză Nord și altele, mai tehnice”, au precizat reprezentanții asociației.
Potrivit acestora, continuarea lucrărilor ar reprezenta un real pericol pentru trecători. „Curtea de Apel Constanța ne-a dat dreptate și din altă perspectivă: continuarea lucrărilor reprezintă un real pericol pentru oricine se apropie de construcție, deoarece lucrările deja executate au fost părăsite de cca 12 ani fără niciun fel de măsuri de conservare”, au mai spus ei.

Referitor la acest subiect, reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului susțin că procesul se va rejudeca. „Nu cunoaștem cum s-a ajuns la concluzia că autorizația ar fi suspendată. Actualmente autorizația este valabilă până la rejudecare”, a precizat părintele Eugen Tănăsescu.
De asemenea, potrivit acestuia, lucrările nu au fost părăsite timp de 12 ani, „așa cum afirma asociația”. „Lucrările la Catedrala Eroilor au început prin săparea gropii pentru fundație în anul 2007, în 2008 s-a pus perna de piatră și apoi s-a turnat fundația, în a doua jumătate a anului 2008. Apoi s-a lucrat aproape în fiecare an, inclusiv în urma cu trei săptămâni: s-a turnat bolta de la altar. În 2016 s-au luat măsuri de conservare, când toată structura a fost tencuită interior și exterior. În prezent, lucrările au fost executate până la cota +10 metri, pe toată structura, iar pana la +16 metri pe partea de deasupra balconului de la intrare și pe parte dinspre altar”, a mai spus părintele Tănăsescu.

Articolul precedentZeci de copii au participat la campania Curățăm Constanța Noastră
Articolul următorReprezentanții mănăstirii de la Urluia, amendați de ISU „Dobrogea”