Un autobuz RATC a fost atacat cu pietre de un grup de indivizi în municipiul Constanța. Incidentul a avut loc seara trecută, în jurul orei 19.00, în cartierul Palazu Mare. O piatră a spart geamul din spate al mijlocului de transport în comun și l-a nimerit în plin pe unul dintre călătorii care aștepta să coboare în stație.

Secvențele au fost înregistrate de cele 8 camere de supraveghere din autobuz, iar suspecții sunt căutați acum de polițiști.

Pe imaginile surprinse cu ajutorul aparaturii video moderne din noile autobuze se vede un grup de 6 indivizi aflați pe trotuar. Șoferul încetinește pentru a opri în stație, moment în care bărbații aruncă piatra spre mijlocul de transport în comun. Piatra nimerește geamul din spate și îl lovește în plin pe unul dintre călători. Conducătorul auto oprește imediat, moment în care grupul de tineri începe să fugă.

„Din păcate, acesta nu este singurul incident în care este implicat un mijloc de transport în comun. Tot aseară (joi seară – n.r.), un grup de tineri a aruncat cu ouă într-un alt autobuz care circula pe unul dintre bulevardele principale din Constanța. Facem cunoscut faptul că autobuzele dispun de camere de luat vederi – șase la interior și două la exterior, iar orice incident este înregistrat, înaintat organelor competente și va fi sancționat conform legii”, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Sesizați de reprezentanții RATC, polițiștii au ajuns imediat la fața locului și au demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-au desfășurat evenimentele. „În cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere. Partea vătămată și-a rezervat dreptul de a depune plângere în perioada legală, de 90 de zile”.

Articolul precedentAeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu și baza americană au rămas fără apă
Articolul următorSute de jandarmi constănțeni merg să vadă meciul dintre Dunărea Călărași și FCSB