Lucrările de reparaţii la infrastructura feroviară din incinta Portului Constanţa au încrput, anunță Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a postat un mesaj pe reţelele de socializare 

“ În 15 iunie au fost semnate ordinele de începere a lucrărilor și procesele verbale de predare a amplasamentelor, pentru demararea reparațiilor la 35 de linii, în lungime totală de 13 km, în portul Constanța,Lucrările se desfășoară pe raza stațiilor Port Zona A, Port Zona B și Port Mol V. Durata de execuție a lucrărilor este de 149 de zile.,Finanțarea este asigurată din Fondul de rezervă al Guvernului României,”

Imagine

 Durata de execuția a lucrărilor este de aproximativ 5 luni. Obiectivul acestor lucrări este redeschiderea pentru circulație și manevră a unui număr de 35 de linii, închise în prezent din motive tehnice, și readucerea în regim normal de funcționare a unui număr de 75 aparate de cale.

Potrivit CFR Infrastructură „in cadrul Priorității 1 au fost incluse 35 de linii, cu o lungime totală de 13,398 km, și 75 aparate de cale. Din cauza volumului mare de lucrări și având în vedere caracterul urgent al lucrărilor, pentru reducerea timpului de efectuare a reparațiilor, respectiv a termenului de redeschidere a liniilor, lucrările prevăzute la Prioritatea 1, au fost împărțite în două loturi:

Lotul 1. lucrări pe 19 linii, totalizând 6.589 km și 32 aparate de cale;

 Lotul 2: lucrări pe 16 linii, totalizând 6,809 km și 43 aparate de cale.

 Lucrările de reparații (Lotul 1)se desfășoară pe raza de activitate a stațiilor Port Zona A, Port Zona B, iar lucrările  de reparații (Lotul 2)se desfășoară pe raza de activitate a stațiilor Port Zona B și Port Mol V.”

                                             

 

Sursa: Realitatea de Constanta