Contractele de finanțare privind modernizarea drumurilor județene 226 și 226A, în valoare de aproape 29 de milioane de euro, au fost semnate, marți, la Consiliul Județean Constanța. Este vorba despre modernizarea infrastructurii de transport pe traseul DJ 226 Corbu – Săcele – Istria – Mihai Viteazu, respectiv, DJ 226 A – Cetatea Histria – DN22/ Tariverde.

Prin aceste două proiecte, la care se adaugă un al treilea – „Îmbunătățirea capacității administrative a Consiliului Județean Constanța”, se urmărește creșterea siguranței rutiere, impulsionarea mobilității populației dar și a schimburilor comerciale. „O infrastructură solidă, conformă cu standardele europene, atrage după sine și noi oportunități. Prin implementarea acestor proiecte, în valoare de aproximativ 30 de milioane de euro, vom reuși să creștem economia județului nostru prin atragerea de noi investitori. Mai mult decât atât, se vor consolida conexiunile cu regiunea Dunării, relațiile comerciale se vor dezvolta într-un ritm mai alert și va crește atractivitatea regiunii din punct de vedere turistic”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Proiectele semnate care vizează infrastructura vor fi finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020 ITI Delta Dunării, iar valoarea totală a acestora este de 23 de milioane de euro și respectiv 5,8 milioane de euro. Durata de implementare a celor două proiecte este de 44 luni și respectiv 33 luni de la emiterea ordinului de începere pentru execuția de lucrări. Obiectivele specifice proiectelor vizează reabilitarea și modernizarea drumurilor pe o lungime de 40 de km, respectiv 14 km și constau în lucrări de reabilitare și modernizare a structurii rutiere, lucrări de poduri, creșterea siguranței rutiere și amenajarea intersecțiilor și drumurilor laterale.

Cel de-al treilea proiect are ca obiectiv realizarea Strategiei de Dezvoltare a Județului Constanța, pentru perioada 2021 – 2027. Astfel vor fi colectate, interpretate și realizate sinteze ale datelor și informațiilor actualizate privind dezvoltarea socio-economică a județului. De asemenea, arhiva Consiliului Județean Constanța va fi modernizată și se va crea o arhiva de copii digitalele ale documentelor instituției. Valoarea acestui proiect este de aproximativ 490.000 de euro.

Articolul precedentContinuă lucrările de tăiere a cablurilor neetichetate, pe principalele bulevarde din Constanța
Articolul următorConstanța, primul oraș din țară în care abonamentele la transport se pot plăti cu telefonul mobil