Autoritățile portuare au reluat, luni dimineață, operațiunile de ranfluare a navei „Queen Hind”, ce s-a răsturnat, duminică, în Portul Midia. De asemenea, autoritățile analizează și opțiunile pentru evacuarea celor peste 14.000 de oi aflate pe vas.

Potrivit reprezentanților ISU „Dobrogea”, luni dimineață se va reuni Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, urmând să fie stabilite următoarele etape privind aducerea navei pe linia de plutire și apoi la țărm, precum și scoaterea celor peste 14.600 de oi de la bord. Până acum, numai 32 de animale au fost aduse în viață, la țărm. „În cursul zilei de astăzi se va reîntruni Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, acolo unde reprezentanții autorităților și tuturor navelor vor stabili ce se va întâmpla cu animalele care urmează să fie evacuate de pe navă. De asemenea, se încearcă înlăturarea mărfii care este pe puntea superioară pentru a reduce din greutatea navei și apoi se va reîncerca punerea navei pe chilă dreaptă pentru a fi remorcată în dană”, au spus reprezentanții ISU Dobrogea.

Potrivit acestora, la această oră Agenția Română pentru Salvarea Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) intervine cu trei nave, 40 de oameni și opt scafandri, iar din partea ISU Dobrogea acționează 10 militari. Întreaga operațiune este coordonată de către Autoritatea Navală Română (ANR).

Nava „Queen Hind”, cu 22 de membri de echipaj și care transporta peste 14.000 de oi, s-a răsturnat duminică, în jurul prânzului, în momentul în care efectua manevrele de a părăsi Portul Midia. Toate persoanele aflate la bord au fost salvate, dar unul dintre marinari a căzut în apele mării și a suferit un şoc hipotermic. El a primit medicale din partea unui echipaj de ambulanţă, dar a refuzat să fie transportat la spital. Toţi marinarii de la bord sunt sirieni, iar nava trebuia să ajungă în Libia.