deseuri_constructii

Primăria Constanța anunță că orice lucrare de construcție, reamenajare sau demolare se execută doar cu autorizație de construire. În acest caz, este prevăzută și obligația de a încheia contract cu un operator de salubritate care să preia deșeurile rezultate.

Constănțenii care își renovează locuința și nu au nevoie de o autorizație în acest sens, trebuie să știe că nu pot arunca molozul oriunde. Deșeurile provenite din construcții nu pot fi aruncate în recipientele destinate deșeurilor menajere, amplasate la platformele de colectare sau în europubele.De asemenea, molozul nu poate fi abandonat pe domeniul public sau pe terenuri virane. Acesta trebuie depus în rampa pentru deșeuri inerte, amplasată în Portul Constanța – zona Poarta 9. Pentru a face însă acest lucru, persoanele fizice și operatorii economici care produc/transportă deșeuri inerte trebuie să obțină o autorizație și să achite o taxă.

Taxa deșeuri inerte este 3 lei/tonă sau fracție de tonă și poate fi achitată numerar sau prin POS atât la ghișeele Serviciului Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local (SPIT) cât și la punctul de încasare situat în incinta Portului Constanța – Poarta 9, , dar și prin ordin de plată în contul Primăriei Municipiului Constanța.

Depozitarea gunoaielor, deșeurilor, molozurilor în alte locuri decât cele autorizate constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 6.500 lei la 7.000 lei pentru persoane fizice şi de la 25.000 lei la 30.000 lei pentru persoane juridice. De asemenea, circulația/depunerea deșeurilor inerte fără a deține autorizație valabilă, constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 254 lei și 1.013 lei pentru vehiculele cu sarcina utilă maximă autorizată cuprinsă între 0-5 tone inclusiv, și cu amendă între 1.013 lei și 2.500 lei pentru vehiculele cu sarcina utilă maximă autorizată peste 5 tone.

 

 

Articolul precedentAtenție șoferi ! Se închide Autostrada A2 pe sensul Constanța – București
Articolul următorSpectacol de exceptie la TSC. Kira Hagi în rolul prințesei Martha Bibescu