Licitația bisericii din Bugeac, județul Constanța, s-a anulat, au anunțat reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului, care spun că vor continua medierea cu creditorul parohiei, până la rezolvarea datoriei.

„Urmare a discuțiilor purtate pe baze juridice între juriștii Arhiepiscopiei Tomisului și executorul judecătoresc, acesta a anulat licitația bisericii din Bugeac”, au anunțat, luni, reprezentanții Arhiepiscopia Tomisului. Ei au precizat că vor continua medierea pentru rezolvarea datoriei invocate de creditorul parohiei Bugeac.

Biserica din Bugeac fusese scoasă la licitație, de către un executor judecătoresc, din cauza unui litigiu între parohie și firma care a reconstruit clădirea, pentru stingerea unei datorii de aproximativ 360.000 de lei.

Lucrările de refacere a bisericii din Bugeac, construită în anul 1863, au început în 2009 şi au fost finalizate în urmă cu circa doi ani.

Firma nu şi-a primit banii datorați și a dat Parohia Bugeac în judecată. În 2018 o instanță a Judecătoriei Medgidia a încuviințat executarea silită a Parohia Bugeac, pentru recuperarea sumei de 359.736,31 lei debit şi 300 lei cheltuieli de judecată conform titlului executoriu

Licitația pentru vânzarea bisericii din Bugeac fusese stabilită pentru data de 3 aprilie, prețul la care a fost evaluat lăcașul de cult fiind de 423.000 de lei.

Articolul precedentAu început lucrările de reabilitare pe cea de a doua jumătate a Podului de la Butelii!
Articolul următorAutoturism căutat de autoritățile din Italia, descoperit la Constanța