Românul depistat pozitiv cu coronavirus este argeșean. Bărbatul lucra ca bucătar pe vasul de croazieră Diamond Princess, vas care se afla în apele teritoriale ale Japoniei.Prefectul județului Emanuel Soare a confirmat informația, informează realitateadearges.net. 

Potrivit informaţiilor acesta ar fi din comuna Bascov. „Vă pot confirma faptul că cetățeanul este din judeţul Argeș Informația a ajuns la Instituția Prefectului. Da, este pe vasul de croazieră care se află în acest moment în Japonia. Este suspect de coronavirus iar în acest moment, este sub observația autorităților japoneze. Vă pot confirma faptul că persoana nu va fi transportată în România până la încheierea vindecării. Înțeleg că persoana respectivă lucrează de ceva timp pe acest vas. Cred că lucra în domeniul bucătăriei. Lucrurile sunt calde, informația se actualizează. Pe măsură ce vom afla mai multe detalii vă vom ține la curent.

La nivelul județului Argeș suntem pregătiți pentru situațiile posibile de confirmare a virsului conform  procedurilor. În această situație specifică, având în vedere că persoana nu se află pe teritoriul României și nu va fi adusă în țară până la vindecare, sperăm, nu s-au luat măsuri speciale pentru acest caz. Desigur că noi suntem pregătiți să intervenim.

Nu știu când a venit ultima dată în țară nici dacă mai sunt alți argeșeni pe vas.” a declarat Emanuel Soare, prefectul judeţului Argeş.