Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța a investit peste 300.000 de lei în aparatură nouă, destinată blocului operator al Secției Urologie, pacienții putând avea acum parte de intervenții chirurgicale de înaltă performanță.

Conducerea unității medicale a achiziționat, din fondurile proprii ale instituției, o trusă de chirurgie endoscopică și instrumentarul necesar, valoarea investiției ridicându-se la 319.800 de lei, fără TVA. Achiziția a fost posibilă în urma organizării unei licitații deschise.

Datorită noilor echipamente, pacienții Spitalului Județean Constanța vor beneficia de diagnostice mai rapide și, mai ales, de tratamentul minim invaziv al patologiei urologice joase și înalte, care presupune: uretrocistoscopie, rezecție endoscopică bipolară pentru tumorile de vezică urinară și prostată, tratamentul litiazelor cu diverse localizări (uretră, prostată, vezică și uretere). Totodată, acest echipament este indicat și pentru rezolvarea endoscopică a complicațiilor urologice ale altor patologii, în special ginecologice.

Avantajele noilor echipamente sunt multiple. „Vorbim despre timpii scăzuți de spitalizare, evitarea patologiei asociate plăgilor după intervenții chirurgicale clasice și recuperare rapidă, cu reintegrare în societate” , susține șeful secției, conf. univ. dr Felix Voinea.

Echipa medicală din cadrul secției clinice Urologie abordează întreaga patologie urologică. Anul acesta au fost efectuate 1780 intervenții endoscopice și 354 intervenții chirurgicale clasice.

Articolul precedentTârgul de Crăciun din Constanța își închide porțile cu 15 zile mai devreme
Articolul următorBărbat din Mangalia prins cu droguri de polițiștii de la Crimă Organizată