Raționalizarea consumului de apă începe și în județul Constanța. Compania RAJA  a anunțat că apa potabilă va fi furnizată după un program prestabilit în kocalitatea Corbu.

„Ca urmare a fenomenului de secetă accentuată din ultima perioadă, s-a înregistrat o creștere a consumului de apă potabilă la nivelul sistemelor centralizate operate de RAJA SA. Totodată, la nivelul unor captări de apă subterană se constată scăderea nivelelor hidrostatice și hidrodinamice, precum și a debitelor de apă captate.Astfel, ca urmare a cerinței crescute de apă la nivelul zonelor de aprovizionare, nu se poate acumula în rezervoarele de stocare suficientă apă pentru a asigura furnizarea în regim continuu. Pentru a permite refacerea rezervei de apă înmagazinată în rezervoare se impune sistarea periodică a furnizării de apă în rețeaua de distribuție”, transmite RAJA.

Locuitorii din Corbu ivor avea apă potabilă la robinete doar în intervalele orare 06.00 – 11.00 și 15.00 – 23.00.

Utilizatorii afectați au fost sfătuiță să își creeze rezerve de apă potabilă pentru perioada de întrerupere.

„În vederea evitării eventualelor efecte negative cauzate de lipsa apei în anumite intervale orare, recomandăm utilizatorilor afectați să-şi creeze rezerve de apă potabilă pentru perioada de întrerupere. Amintim consumatorilor din zonele afectate că folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creștere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă, ceea ce determină dificultăți în asigurarea în regim continuu a apei”, transmit reprezentanții RAJA.

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentCopilă leșinată din cauza căldurii din tren. „Ambulanţa a luat-o cu convulsii pe targă”
Articolul următorCFR Călători dă vina pe căldură pentru că instalațiile de climatizare nu pot funcționa optim