250 de tone de gunoi au ars în noaptea de joi spre vineri în Medgidia în zona unde firma de salubrizare depozitează deșeurile,

Au intervenit nouă pompieri cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului Medgidia. La ajungerea echipajelor incendiul se manifesta cu flacără deschisă la gunoi menajer compactat. Pentru lichidare, pompierii au acționat aproximativ 11 ore.

În total au ars cca 250 tone de gunoi pe o suprafață de 500 mp. Cauza probabilă a fost o  țigară aruncată la întâmplare, anunță reprezentanții ISU Dobrogea.

„Avem un control în desfășurare la respectivul punct de lucru, să putem vedea exact ce s-a întâmplat aseară. Colegii mei au stat până spre dimineață, până când s-a stins focul, dar nu s-a putut investiga nimic. Astăzi urmează să vedem efectiv ce s-a întâmplat acolo”, a declarat Marian Râșnoveanu, șef Garda de Mediu Constanța

Specialiștii desfășoară cercetări pentru a stabili concret dacă a existat poluare și împrejurările în care a ajuns gunoiul în zona respectivă.