O amplă acțiune de ecologizare s-a desfășurat, joi, în zona stadionului de rugby din cartierul Badea Cârța, ca parte a campaniei „Curățăm Constanța Noastră”.

În această dimineață, în zona stadionului de rugby din cartierul Badea Cârțan a avut loc o amplă acțiune de ecologizare la care au participat primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, împreună cu peste 100 de locuitori ai cartierului „Henri Coandă”, asistați sociali și persoane care execută muncă în folosul comunității. S-au strâns zeci de saci de gunoaie, s-a cosit iarba, s-au vopsit platformele de colectare a deșeurilor, s-au montat băncuțe și s-au plantat peste 20 de arbori.

Acțiunea s-a desfășurat ca parte a campaniei „Curățăm Constanța Noastră”, cea mai amplă inițiativă de responsabilizare civică față de mediul înconjurător din municipiul Constanța, se desfășoară simultan în mai multe cartiere și implică întreaga comunitate. Campaniei i s-au alăturat și mai multe unități de învățământ.

Astfel, micuții de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 8 au făcut curățenie în curtea instituției, au adunat frunze, au săpat, au plantat flori, au vopsit cauciucuri și buturugi. La fel de harnici au fost și copiii de la Grădinița cu Program Prelungit “Amicii”, dar și cei de la Grădinița cu Program Prelungit “Perluțele mării”.

La curățenia de primăvară au participat și elevii Liceului Tehnologic “Virgil Madgearu” și ai Școlii Gimnaziale nr. 38 “Dimitrie Cantemir”.

Și asociațiile de proprietari au răspuns demersului inițiat de municipalitate. Astăzi, membrii Asociației de proprietari 39, de pe strada Heracleea, ai Asociației de proprietari 859, de pe aleea Argeș, ai Asociației de proprietari 68, de pe strada Dobrilă Eugeniu și ai Asociațiilor de proprietari Bloc T3 și S4 de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu.

„Cei interesați să se alăture campaniei, se pot înscrie online pe www.curatamconstantanoastra.ro. Doar prin aportul fiecăruia dintre noi, ne vom putea mândri cu un oraș curat și mai frumos”, spun reprezentanții Primăriei Constanța.

Articolul precedentToate aparatele radar disponibile, scoase pe șoselele județului
Articolul următorElevii cer retragerea proiectului de ordonanță privind serviciile publice de transport persoane