Sute  de amenzi au fost aplicate în ultimele 24 de ore constănțenilor care nu au înţeles să respecte măsurile dispuse prin ordonanţele militare şi au ieşit din casă.

De la intrarea în vigoare a Ordonanțelor Militare, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, 6.701 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 8.725.383 lei. Dintre acestea, 372 au fost aplicate doar în ultimele 24 de ore, în valoare de 658.225 lei, din care 360, pentru nerespectarea măsurilor impuse prin Ordonanța Militară nr. 3.

În ultimele 24 de ore, 686 de persoane aflate în izolare la domiciliu au fost verificate de forțele de ordine. Pentru această acțiune, au fost angrenați 219 polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiști locali constănțeni.

Totodată, în ultimele 24 de ore, polițiștii constănțeni au controlat 75 de societăți comerciale și PFA.

De asemenea, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au aplicat în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche o sancțiune contravențională în valoare de 2.000 de lei, pentru nerespectarea culoarului de tranzit pentru transportul de marfă stabilit în urma adoptării Ordonanței Militare nr. 2/2020.

În ceea ce privește situația actualizată legată de COVID-19, la nivelul județului Constanța, bilanțul este următorul: 74 de persoane vindecate, 773 de persoane carantinate, respectiv 805 persoane aflate în izolare la domiciliu.