Poliţiştii locali constănțeni au aplicat, în ultima perioadă, sancțiuni contravenționale de aproape 30.000 de lei șoferilor care au blocat accesul pe un loc de parcare destinat persoanelor cu dizabilități.

Astfel, potrivit Direcției Generale Poliția Locală Constanța, lucrătorii instituției au aplicat 75 de sancțiuni contravenționale pentru staționarea pe locurile adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoanele cu dizabilități. Acestea au fost aplicate în conformitate cu prevederile legale privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, iar cuantumul s-a ridicat la suma de 28.500 de lei.

„În acest context recomandăm persoanelor să parcheze regulamentar, iar deținătorilor de carduri-legitimație pentru parcarea gratuită pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități să afișeze documentele la vedere astfel încât să poată fi observate cu ușurință de polițiștii locali”, spun reprezentanții DGPL Constanța.

Amenzile pentru cei care blochează accesul pe un loc de parcare marcat corespunzător și destinat persoanelor cu dizabilități pot ajunge până la 2.000 de lei, cu măsura complementară de ridicare a mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv, astfel încât acesta  să poată fi utilizat de orice persoană cu acest drept, conform legislației în vigoare.

Articolul precedentMese calde pentru 170 de elevi defavorizați de la Școala „Dimitrie Știubei” din Constanța
Articolul următorAtenție, șoferi! S-a instituit sens unic pe aleea Zmeurei din Constanța!