Sancțiuni contravenționale în sumă totală de aproape 85.000 de lei au fost aplicate de pompierii constănțeni, săptămâna trecută, în urma abaterilor constatate la unitățile de cazare, agrement și alimentație publică de pe litoral.

Astfel, potrivit ISU „Dobrogea”, în perioada 01 – 07 iulie, în stațiunile turistice de pe litoral au fost controlate 45 de obiective de turism și alimentație publică – 25 de unități de turism, 10 restaurante și cluburi, precum și în alte 10 obiective. „În aceste locații, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariției acestora, au fost desfășurate activități preventive pe timpul cărora au fost depistate 268 de deficiențe. De asemenea, au fost aplicate 246 de sancțiuni, respectiv 211 avertismente şi 35 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 84.500 de lei”, au precizat, într-un comunicat de presă, reprezentanții ISU „Dobrogea”.
Între abaterile cel mai des întâlnite se numără neasigurarea angajării unui cadru tehnic sau personal de specialitate cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor; nemenținerea în stare de funcționare a instalațiilor electrice pentru iluminatul de siguritate pentru evacuarea persoanelor în caz de incendiu, pentru marcarea hidranților interiori de incendiu, cât și pentru intervenție în încăperea centralei termice; neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor existente (stingătoare), aflate în dotarea unor construcții de turism, în conformitate cu reglementările tehnice; exploatarea cu defecțiuni și improvizații a instalației electrice aferentă construcțiilor. „Ca urmare a activităților preventive desfășurate și a sensibilizării factorilor responsabili asupra riscurilor de incendiu existente, la nivelul unităților de turism controlate au fost executate peste 100 exerciții de evacuare”, au mai precizat sursele citate.
Anual, pe durata sezonului estival, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța efectuează activități specifice în vederea verificării unităților de turism, restaurante, cluburi și alte obiective.

Articolul precedentSchimbare de ștafeta la navele care supraveghează frontierele Europei din Marea Egee
Articolul următorDezinsecție în toate cartierele Constanței