Inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța au efectuat, premergător Sărbătorilor Pascale, 63 de acțiuni de control și îndrumare privind prevenirea și stingere a incendiilor în lăcașurile de cult și în hypermarketurile de pe raza județului.

Cu această ocazie, inspectorii ISU au constatat 447 de deficiențe și au aplicat 360 de avertismente, dar și 41 de amenzi, în cuantum de 188.501 lei. Pe timpul controalelor, specialiștii inspectoratului județean au avut în atenție dotarea cu stingătoare a lăcașurilor de cult și a unităților, menținerea liberă a căilor de evacuare, utilizarea corectă a instalațiilor electrice și menținerea accesibilă a căilor de acces a autospecialelor de pompieri.

De asemenea, pompierii au executat instruiri cu personalul, pe linia prevenirii situațiilor de urgență, ocazie cu care au fost prezentate măsurile care trebuie respectate.

În această perioadă, echipajele de salvatori din subunitățile operative vor continua acțiunile de recunoaștere la astfel de obiective pentru identificarea surselor de alimentare cu apă, familiarizarea cu particularitățile fiecărei clădiri și instruirea personalului asupra asigurării intervenției operative în caz de incendiu, până la sosirea echipajelor specializate de stingere.

Articolul precedentÎn Mamaia se revine la regulile de circulație de vară
Articolul următor„Parcarea verde“ de la Spitalul Județean intră în reparații