Polițiștii locali constănțeni au aplicat, în luna iulie, amenzi de aproape 200.000 de mii de lei comercianților ambulanți de pe plaje, acționând permanent pentru siguranța constănțenilor și turiștilor aflați pe litoralul românesc.

Cei care au fost surprinși că desfășoară acte de comerț ilicit au fost sancționați contravențional, iar mărfurile supuse comercializării neautorizate și sumele de bani rezultate au fost confiscate. Astfel, în urma verificărilor efectuate pe plajele din stațiunea Mamaia, Modern și 3 Papuci, polițiștii locali constănțeni au aplicat 311 amenzi contravenționale în valoare totală de 197.250 lei.

De asemenea, echipele de control au dispus măsura confiscării banilor (2646 lei) proveniți din exercitarea faptelor ilicite și a mărfurilor supuse comercializării neautorizate constând în: 3530 bucăți porumb fiert, aproximativ 33 kilograme zmeură, sute de produse alimentare, comercializate în condiții igienico-sanitare improprii, articole estivale si de artizanat, 105 sticle cu nămol, etc.

„Pe această cale lansăm un avertisment ferm față de toți cei care abordează practici comerciale în această manieră, că reacția Direcției Generale Poliția Locală Constanța va fi una legală și extrem de riguroasă”, spun polițiștii locali.

Potrivit acestora, acțiuni similare vor continua până la restabilirea unui climat de ordine și siguranță publică, dar și pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit pe plajă.

Articolul precedentAglomerație pe DN39, la Agigea – recomandări pentru conducătorii auto
Articolul următorLucrările de asfaltare de pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, continuă